Έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού για τη σχολική χρονιά 2020-2021

Programmata kai Ylika 

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ενέκριναν και για τη σχολική χρονιά 2020-2021 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 "Ζουμ στην τάξη μας και στο δικό μας σχολείο" (για σχολεία της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) και, ως εκπαιδευτικό υλικό, τον οδηγό "Η Συνέλευση των Παιδιών. Τα πρώτα βήματα άσκησης στη δημοκρατία".

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί πλέον, όσο δεν υπάρχει η φυσική επαφή των μαθητών στα σχολεία, να υλοποιηθεί και διαδικτυακά, με την κατάλληλη προσαρμογή.

Ο οδηγός "Η Συνέλευση των Παιδιών" αναρτήθηκε για πρώτη φορά στον ιστοχώρο της ΠΡΩΤΑ.12 το Νοέμβρη του 2019 και εκτυπώθηκε σε 3.000 αντίτυπα τον Ιανουάριο του 2020.  Μέσα σε ένα χρόνο, περίπου 1.500 έντυπα διανεμήθηκαν σε επισκέψεις σε σχολεία και κατά τη διάρκεια επιμορφωτικών συναντήσεων με εκπαιδευτικούς, ενώ πρόσβαση στη σχετική σελίδα του site μέχρι το τέλος του 2020 είχαν περισσότεροι από 11.000 χρήστες του διαδικτύου. Σεμινάρια με θέμα τη διοργάνωση συνελεύσεων στο σχολείο διοργανώθηκαν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά, σε αρκετά σχολεία, σε συνεργασία με συλλόγους διδασκόντων, υπεύθυνους δραστηριοτήτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης και Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, όπως και με την Παιδαγωγική Ομάδα "το Σκασιαρχείο".

Συμπληρωματικά στη "Συνέλευση των Παιδιών", παίρνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα της πανδημίας, πρόσφατα η ΠΡΩΤΑ.12 δημιούργησε και τον συνοπτικό οδηγό διαδικτυακών συνελεύσεων και συζητήσεων με την ονομασία "Σχολική δημοκρατία στην καραντίνα. Τόσο μακριά, τόσο κοντά" ο οποίος έχει επίσης αναρτηθεί για ελεύθερη χρήση από εκπαιδευτικούς και μαθητές - μαθήτριες.

Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ή σεμιναρίων παρουσίασης της διαδικασίας οργάνωσης συνελεύσεων, μπορούν να επικοινωνούν με τις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε εδώ την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για την σχολική χρονιά 2020-2021.

Δείτε εδώ τις φόρμες αξιολόγησης μαθητών για τη δράση "Ζουμ στην τάξη μας και στο δικό μας σχολείο".

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr