"Το ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ στο σχολείο μας" Διαδικτυακά σεμινάρια

kartes για site

Η ΠΡΩΤΑ.12 διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια (μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ) για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν στο σχολείο τους (γυμνάσιο ή μεγάλες τάξεις δημοτικού) το παιχνίδι "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ! Κάνε δικά σου τα δικαιώματα".  Η δραστηριότητα και τα υλικά της είναι εγκεκριμένα και αναρτημένα από το ΙΕΠ για τα εργαστήρια δεξιοτήτων της σχολικής χρονιάς 2021-2022 (Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη).

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021, στις 4.00 - 6.00 μ.μ. διεξάγεται το τρίτο σεμινάριο, όπου θα γίνει συζήτηση για την προετοιμασία και αξιολόγηση (από τα ίδια τα παιδιά) των αποστολών που συνδέοναι με τα δικαιώματα, την λειτουργία των ομάδων και άλλα οργανωτικά ζητήματα. Αμέσως μετά πρόκειται να δημιουργηθεί Δίκτυο μεταξύ ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιήσουν το παιχνίδι στα σχολεία τους, οι οποίοι θα μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν σχετικά νέα μέσα από κλειστό φόρουμ.

Στo πρώτο σεμινάριο που έγινε την Παρασκευή 15 Οκτώβρη, παρουσιάστηκε το παιχνίδι και οι βασικές κατευθύνσεις για την υλοποίησή του στα σχολεία και στο δεύτερο, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, έγινε παρουσίαση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως έχουν ομαδοποιηθεί για τις ανάγκες του παιχνιδιού, και του τρόπου με τον οποίο προτείνεται να γίνονται συζητήσεις στις τάξεις.

Ενδιαφερόμενοι/ες για να συμμετέχουν στο σεμινάριο της 11.12 μπορούν να επικοινωνούν με την ΠΡΩΤΑ.12 στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr