Η ΠΡΩΤΑ.12 κοντά σε παιδιά και εκπαιδευτικούς

 Δεσκάτη1

Η ΠΡΩΤΑ.12 συνεχίζει να επισκέπτεται σχολεία, να οργανώνει βιωματικές δράσεις με παιδιά και να επιμορφώνει εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων, με βάση πρόγραμμα και υλικό που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ.

Κατά το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2021-22, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία: 8ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθήνας, 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, Γυμνάσιο Μεθάνων, Γυμνάσιο - Λύκειο Δεσκάτης,  2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και  Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Επίσης, έγιναν επιμορφωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, το 5ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης και το ΓΕΛ Βαρθολομιού Ηλείας.

exofiilo odigou Synelefseon

 

Ο οδηγός "Η Συνέλευση των Παιδιών" παρουσιάστηκε σε σεμινάριο με εκπαιδευτικούς γυμνασίων στα Τρίκαλα και στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Human Righs for Beginners 2" της New Wrinkle, που έχει στόχο την προώθηση του δημοκρατικού πολιτισμού στο σχολικό περιβάλλον, αξιοποιώντας υλικά του Συμβουλίου της Ευρώπης και του εκπαιδευτικού project 'Free to Speak, Safe to Learn - Democratic Schools for All'.

Ως το τέλος του 2021 ο οδηγός είχε διανεμηθεί δωρεάν σε 2.500 αντίτυπα, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή είχε δεχθεί 16.900 επισκέψεις.

Βιωματικές δράσεις και επιμορφωτικές συναντήσεις παρουσίασης της μεθοδολογίας των μαθητικών συνελεύσεων διοργανώνονται από κοντά ή εξ αποστάσεως, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς και σχολεία, που μπορούν να επικοινωνούν με την ΠΡΩΤΑ.12 στο: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε εδώ τις σχετικές εγκρίσεις του Υπουργείου Παιδείας:

"Ζουμ στην τάξη μας"

"Η Συνέλευση των Παιδιών"

 

 

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr