ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ: Τα τελευταία νέα του παιχνιδιού

Thisavros 01.02.21.site

Tα τελευταία νέα του παιχνιδιού.

 

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της 17.5.2021 σχετικά με το παιχνίδι.

 

Δείτε εδώ συγκεντρωμένες και τις 12 Αποστολές.

 

1/5/2021

Διαβάστε εδώ τις 33 μικρές ιστορίες που έγραψαν οι ομάδες στο πλαίσιο της 11ης Αποστολής και τα σχόλια των καλεσμένων μας "ειδικών".

 

26/4/2021

Ολοκληρώθηκε η 12η Αποστολή και ανακοινώθηκαν τα τελευταία αστέρια και οι πόντοι των ομάδων.

Μετά την πρώτη πίστα με τους γρίφους, στη δεύτερη πίστα της τελευταίας αποστολής μας οι υπερ-ομάδες καλέστηκαν να συνεργαστούν για να αποτυπώσουν, με όποιο δημιουργικό τρόπο επιλέξουν οι ίδιες, το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη και την προσωπικότητά τους. Η ανταπόκριση των ομάδων ήταν εξαιρετική και ο ενθουσιασμός τους μεγάλος για τη συνεργασία με παιδιά από άλλες περιοχές της χώρας.

Στο κανάλι της ΠΡΩΤΑ.12 στο youtube αναρτήθηκαν 5 από τα βίντεο που ετοίμασαν τα παιδιά.

"Σου μιλάω", https://youtu.be/EwS9NW1AeRA
"Μίλα μου. Σ' ακούω", https://youtu.be/Hjvme_qZxeA
"Δεν θα φοβηθώ", https://youtu.be/6MHb1cuLldM
"Σου μιλάω, μ' ακούς;" στη νοηματική γλώσσα, https://youtu.be/8MTqY0LfjC8 
"Υπερασπίσου τον εαυτό σου!", https://youtu.be/34gB45bEM-Y 

 

Τα τελικά αποτελέσματα του παιχνιδιού έχουν ως εξής:

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ στο παιχνίδι θεωρούμε και τις 38 ομάδες που το ολοκλήρωσαν, έστω και με κάποιες απουσίες.
29 ομάδες πήραν μέρος σε όλες τις αποστολές!
 
ΣΟΥΠΕΡ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ του παιχνιδιού αναδείχτηκαν τα Χαμένα Βότσαλα από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης (με 120 πόντους και 36,7 αστέρια) και οι Honeypastas από τον Αυλώνα στην Αττική (με 120 και 35,6). Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν τα Φου-ντούκια από το Ηράκλειο Κρήτης και οι Goated 5 από την Καβάλα (με 35,1 αστέρια). Άλλες 19 ομάδες πήραν περισσότερα από 30 αστέρια. Όμως και πολλές ομάδες που δεν έφτασαν τόσο ψηλά σε αστέρια μας έστειλαν μερικά καταπληκτικά δημιουργήματα. Με λίγα λόγια ήταν όλες τους υπέροχες!!!
 
Τώρα ετοιμαζόμαστε για το βραβείο των νικητριών ομάδων (συμμετοχή σε ένα καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήρι), ορισμένα επίσης βραβεία που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες, την αξιολόγηση του παιχνιδιού και σε περίπου ένα μήνα από τώρα (στις 30.5.) για την απονομή των ΟΣΚΑΡ του "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ!" Μια διαδικτυακή γιορτή όπου θα θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού και θα βραβεύσουμε, για όλα όσα ξεχώρισαν, όλες τις ομάδες που έφτασαν μέχρι το τέλος.
 

 

19/4/2021

Ανακοινώσαμε τα αστέρια της 11ης Αποστολής! Αργήσαμε λίγο γιατί αυτή τη φορά είχαμε ζητήσει και τη βοήθεια των ειδικών. Οι εξωτερικές συνεργάτιδες μας είπαν πολύ καλά λόγια για τις 33 μικρές ιστορίες που ανέβασαν οι ομάδες. Το ίδιο έχουμε να πούμε και εμείς, τα μέλη της ΣΟΚ που επίσης διαβάσαμε και θαυμάσαμε....

Ως προς τα αστέρια, δύο ιστορίες, που ανέβασαν η Αγία Πεντάδα και τα Χαμένα Βότσαλα, πήραν 3 αστέρια από όλα τα πρόσωπα της "κριτικής επιτροπής". Άλλες 5 ομάδες έφτασαν πολύ κοντά. Οι Goated 5, Big 3 και τα Φιλαράκια πήραν 2.9 αστέρια και οι Honeypastas, Dashuri G2 πήραν 2.8.
Σύντομα θα αναρτήσουμε στο site όλες τις ιστορίες, ώστε να μπορείτε να τις διαβάσετε!
 

 

18/4/2021

Έφτασε η Κυριακή! Πρωί-πρωί έφυγαν μέιλ στους εκπροσώπους των υπερομάδων που απάντησαν στους γρίφους με τις οδηγίες για τη δεύτερη πίστα της 12ης Αποστολής, που αφορά το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και την προσωπικότητά τους, να συναντιούνται, να συζητούν και να σκέφτονται ελεύθερα (άρθρα 12, 13, 14, 15 της ΔΣΔΠ). Το ιδιαίτερο στοιχείο των οδηγιών ήταν ότι στάλθηκαν με βίντεο, υποτιτλισμένο και συνοδευμένο από μετάφραση στα αγγλικά. Στο βίντεο πρωταγωνιστούσαν βέβαια .... 12 μέλη της ΣΟΚ.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη διαδικτυακή μας συνάντηση μέσω ΖΟΟΜ, που περιλάμβανε 3 διαφορετικές δράσεις: Αρχικά, τα 58 παιδιά χωρίστηκαν σε "δωμάτια" μαζί με τις υπερομάδες τους (μέλη 3 ή 4 ομάδων που συνεργάζονται σε αυτή τη φάση), επικοινώνησαν και αντάλλαξαν ιδέες για την ετοιμασία τους για τη δεύτερη πίστα της 12ης Αποστολής. 

Στη συνέχεια, μία από τις εξωτερικές συνεργάτριες που μας βοήθησαν στην κρίση των έργων της 11ης Αποστολής, η  Τίνα Χρηστίδη, εκπαιδευτικός - υποψήφια διδάκτορας στη δημιουργική γραφή, μίλησε στα παιδιά για τις εντυπώσεις της από τα έργα τους, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα της Πάρης Ζαγούρα, εγκληματολόγου - επιμελήτριας δικαστηρίου ανηλίκων. Οι συγγραφείς Μαριέττα Κόντου και η Ρία Φελεκίδου μας έστειλαν τις εντυπώσεις τους και την κρίση τους για τα αστέρια που θα δώσουμε στις ομάδες στο πλαίσιο της 11ης Αποστολής.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με 5 καλεσμένα σημαντικά πρόσωπα με τα οποία έγινε συζήτηση σε "δωμάτια" και σε ολομέλεια για το πώς ακούγεται η γνώμη των παιδιών στους τομείς ευθύνης τους. Ήταν μεγάλη μας χαρά που βρέθηκαν κοντά μας και συνομίλησαν με τα παιδιά:

18.4.ZOOMΗ Ευγενία Σταθουλοπούλου, εισαγγελέας με πολύχρονη εμπειρία και ως εισαγγελέας ανηλίκων, που συζήτησε  γύρω από το θέμα "παιδιά και δικαιοσύνη".

Η Αλεξάνδρα Ανδρούσου, καθηγήτρια παιδαγωγικών επιστημών στο ΕΚΠΑ, που συζήτησε με θέμα το πώς ακούγονται τα παιδιά στο σχολείο, εστιάζοντας στα ζητήματα εκπαιδευτικής συμπερίληψης.

Η Όλγα Θεμελή, αν. καθηγήτρια εγκληματολογικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που μίλησε για τις καταθέσεις των παιδιών θυμάτων διαφόρων μορφών βίας.

Ο Θωμάς Χαραλαμπίδης, δικηγόρος, που μίλησε για το δικαίωμα των παιδιών στη νομική υπεράσπιση και πώς ακούγεται η γνώμη τους σε αυτή.

Η Σοφία Κωσταντέλια, κοινωνική λειτουργός πρώην διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, συζήτησε με τα παιδιά σχετικά με το πώς ακούγεται η γνώμη των παιδιών που απομακρύονονται από τις οικογένειες τους και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες, σε ιδρύματα ή υιοθετούνται.

Ευχαριστούμε θερμά τις καλεσμένες και τον καλεσμένο μας, όπως και την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας που μας διέθεσε δύο επαγγελματίες διερμηνείς νοηματικής για να διευκολυνθεί η συμμετοχή κωφών και βαρηκόων μαθητών. Τη μετάφραση στα αγγλικά για τη συμμετοχή των ανηλίκων προσφύγων στη συνάντησή μας, ανέλαβε φοιτητής μέλος της ΣΟΚ.

 

15/4/2021

33 συγγραφικά έργα μαζέψαμε στην 11η Αποστολή από τις ομάδες! Είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδειξαν  διαφορετικές προσεγγίσεις στα δικαιώματα των παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και τα όργανά της. Τη φορά αυτή δεν δώσαμε μόνοι μας τα αστέρια. Ζητήσαμε από 4 ειδικούς να μας βοηθήσουν με την αξιολόγησή τους. Θα περιμένουμε να μας ενημερώσουν το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα ανακοινώσαμε την 12η και τελευταία Αποστολή η οποία έχει τα εξής ειδικά χαρακτηριστικά:

- Έχει δύο πίστες. Στην πρώτη πιστα οι ομάδες καλούνται να απαντήσουν κάποιους γρίφους και μέσα από τους γρίφους να βρουν το δικαίωμα της αποστολής.

- Οι 38 ομάδες που έχουν μείνει "ζωντανές" στο παιχνίδι χωρίστηκαν σε 12 υπερομάδες, που καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους για να απαντήσουν τους γρίφους και να ανακαλύψουν μαζί τις οδηγίες για τη δεύτερη πίστα!!

 

14/4/2021 

Η 10η Αποστολή, αφιερωμένη στο δικαίωμα ισότιμης κοινωνικής συμμετοχής όλων, που ονομάσαμε "Μαζί χωράμε παντού" μας χάρισε 32 υπέροχα ταινιάκια, γυρισμένα με διαφορετικούς τρόπους από τις ομάδες. Είχαμε ιστορίες αληθινές ή μυθοπλασίας, σε κάποιες περιπτώσεις συνοδευμένες με bloopers (!!), καλλιτεχνικές δημιουργίες, εσωτερικά και εξωτερικά γυρίσματα, μοντάζ, συνθέσεις φωτογραφιών που βρήκαν τα παιδιά στο διαδίκτυο με κείμενα που έγραψαν και με πολύ ωραίες μουσικές που διάλεξαν. Είχαμε όλες τις θεματικές: κάποια βίντεο που εστιάζουν σε παιδιά με αυτισμό, αναπηρίες, διαφορετικό θρήσκευμα, καταγωγή ή φυλή και άλλα που μιλάνε γενικά για τα παιδιά που έχουν ανάγκη υποστήριξης για την ισότιμη κοινωνική συμμετοχή χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Στα αστέρια, για μια ακόμη φορά δυσκολευτήκαμε. Τα 8 μέλη ΣΟΚ που είδαμε όλα τα ταινιάκια και κουβεντιάσαμε για αυτά, συμφωνήσαμε ότι όλα τα έργα άξιζαν συγχαρητήρια, αλλά στις ψήφους μας για τα αστέρια, δώσαμε σε δύο από αυτά το απόλυτο 3 (Χαμένα Βότσαλα και Honeypastas), σε ένα 2.9 (το Souroupi), ενώ σε άλλες 7 ομάδες βάλαμε κατά μέσο όρο  2.7 και 2.8 (Άγριες Λάμψεις, Γαλλίδες απ' τις λίγες, Οι κυνηγοί των δικαιωμάτων, Φου-ντούκια, οι τρεις δικαιωματοφύλακες, τα φιλαράκια, Dashuri G2).
Η 11η Αποστολή που ανακοινώσαμε είχε συγγραφικό περιεχόμενο. Ζητήσαμε οι ομάδες να μας ετοιμάσουν μικρές φανταστικές ιστορίες με 300 το πολύ λέξεις, σαν να τις διηγείται ένας έφηβος ή μια έφηβη που βρέθηκε  απέναντι στην αστυνομία ή τη δικαιοσύνη. Και εκεί χρειάζεται να αντιμετωπισθούν ως παιδιά, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην προσωπικότητα και στις ανάγκες τους. Ονομάσαμε το δικαίωμα αυτής της αποστολής "Τα παιδιά δεν είναι εγκληματίες!".
 

 

10/4/2021  

Η διδυμοποίηση των ομάδων, που προτείναμε και έγινε από όσες ομάδες ήθελαν, στο πλαίσιο της 9ης Αποστολής, ήταν από τις πολύ δυνατές στιγμές του παιχνιδιού μας. Στην 9η Αποστολή ζητήσαμε τη συγκέντρωση απαντήσεων από άλλα παιδιά σε ένα απλό κουίζ για την παιδική εργασία και την ετοιμασία ενός μικρού κειμένου με προτάσεις για το τί πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες για το ζήτημα αυτό. Συμμετείχαν 37 ομάδες από τις 38 που παραμένουν στο παιχνίδι. Οι 32 ομάδες διδυμοποιήθηκαν, δηλαδή ετοίμασαν και μας έστειλαν μαζί τις απαντήσεις τους! Συγχαρήκαμε όλες τις ομάδες και ιδίως τις ομάδες "Οι τρεις δικαιωματοφύλακες" και Βrothers' group γιατί δουλέψανε σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, αλλά και άλλες όπως οι Ξυλοκόποι και το Souroupi, που ενώ στην αρχή δεν είχαν κατορθώσει να βρουν δίδυμη ομάδα, το πέτυχαν με μία τελευταία προσπάθεια!

Τα αποτελέσματα του κουίζ, που το απάντησαν συνολικά 199 παιδιά, έδειξαν ότι τα περισσότερα δεν γνώριζαν ποια είναι η ηλικία στην οποία ένας ανήλικος μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται στην Ελλάδα νόμιμα.

Ανακοινώθηκε η 10η Αποστολή που σχετίζεται με το δικαίωμα για την ισότιμη κοινωνική συμμετοχή παιδιών με αναπηρίες, παιδιών προσφύγων και παιδιών μειονοτήτων, που της δώσαμε τίτλο "Μαζί χωράμε παντού". Περιμένουμε από τις ομάδες να γυρίσουν μικρά βίντεο σχετικά με το θέμα! Απαιτητική αποστολή αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον...

 

6/4/2021

4.8

 

Η Κυριακάτικη συνάντηση έχει ανεβάσει πολύ τη διάθεσή μας και μας έχει φέρει πιο κοντά. Στην 8η Αποστολή είχαμε 36 συμμετοχές και πολύ όμορφα σταυρόλεξα αλλά και κείμενα για το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία. Η απόφαση της ΣΟΚ αυτή την φορά ήταν να δώσει σε όλες τις συμμετοχές από 3 αστέρια!

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η 9η Αποστολή που είναι... διπλή! Αφορά το δικαίωμα προστασίας από την παιδική εργασία. Ζητήσαμε από τις ομάδες να συγκεντρώσουν απαντήσεις από άλλα παιδιά σε ένα απλό κουίζ τριών ερωτήσεων και παράλληλα να "διδυμοποιηθούν" για αυτή την αποστολή. Δηλαδή να βρουν μια άλλη ομάδα με την οποία θα ετοιμάσουν μαζί ένα κείμενο με τις απόψεις τους για το δικαίωμα και θα παρουσιάσουν μαζί τα αποτελέσματα του κουίζ.

 

 

 

 4/4/2021

Μεγάλη χαρά μας έδωσε η πρώτη μας ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση, το απόγευμα της Κυριακής, που κράτησε περίπου 3 ώρες. Πήραν μέρος 56 παιδιά από 23 ομάδες που συμμετέχουν στο παιχνίδι και 14 μέλη της ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ12.

Συνάντηση4.4.aΓνωριστήκαμε καλύτερα, παίξαμε παιχνίδια, συζητήσαμε για το "ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ" σε ολομέλεια και σε ομάδες και ανταλλάξαμε ιδέες για τη συνέχιση του. Ξεχωριστό στοιχείο της συνάντησης ήταν ότι σε όλη τη διάρκειά της είχαμε διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από δύο εθελοντές που μας εξασφάλισε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, που την ευχαριστούμε θερμά, καθώς στο παιχνίδι συμμετέχουν παιδιά από το Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης. Δύο φοιτητές μέλη της ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ12 βοήθησαν στη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα για τους 4 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που συμμετέχουν στο παιχνίδι με την ομάδα "Brothers' group", από την Κοζάνη.

 

surprise

 Στη συνάντηση αυτή είχαμε και μία έκπληξη. Η ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, γνωστή και αγαπητή στα παιδιά από τηλεοπτικό σήριαλ, βρέθηκε "κοντά μας", απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παιδιών, τους μίλησε για τις εμπειρίες και τις απόψεις της, για τα δικαιώματα και για το ήθος που είναι σημαντικό να έχει κάθε ηθοποιός αλλά και κάθε πολίτης. Εκφράστηκε μάλιστα πολύ θετικά για τις προσπάθειες της ΠΡΩΤΑ.12 για τη διάδοση των δικαιωμάτων των παιδιών και ευχήθηκε να ξαναβρεθεί κοντά μας στο μέλλον. 

 

 

2 posters

3/4/2021

Στην 7η Αποστολή είχαμε 33 συμμετοχές από τις 38 ομάδες που παραμένουν στο παιχνίδι και είδαμε μερικές εξαιρετικές αφίσες σχετικά με το δικαίωμα των παιδιών να προστατεύονται από τη βία, άλλες χειροποίητες και άλλες αξιοποιώντας εργαλεία που τα παιδιά βρήκαν στο διαδίκτυο!  13 ομάδες πήραν το απόλυτο 3.

Ανακοινώθηκε η 8η Αποστολή που αφορά τη δημιουργία ενός σταυρόλεξου από κάθε ομάδα με ένα κείμενο που περιλαμβάνει τη γνώμη των παιδιών για το δικαίωμα στην υγεία. Παράλληλα ετοιμαζόμαστε για την πρώτη διαδικτυακή μας συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 4.4. το απόγευμα.

 

 

 

31/3/2021

Selection 6

 

Στην 6η Αποστολή με θέμα το δικαίωμα των παιδιών στην ιδιωτική ζωή, συμμετείχαν 35 ομάδες που έστειλαν τραγούδια και ποιήματα τους, ορισμένα εντυπωσιακά και κάποια συνοδευμένα με ζωγραφιές. 4 από αυτές πήραν το απόλυτο 3 ύστερα από την ψηφοφορία των μελών της ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ12.

Ανακοινώθηκε η 7η Αποστολή που αφορά το δικαίωμα προστασίας από τη βία, με τίτλο "Το ξύλο δεν βγήκε απ' τον παράδεισο". Οι ομάδες θα ετοιμάσουν από 2 αφίσες για διαφορετικές πτυχές του δικαιώματος αυτού.

 

 

 

 

28/3/2021

Στο πλαίσιο της 5ης Αποστολής, 36 ομάδες ανέβασαν 177 φωτογραφίες από διαφορετικές πτυχές του δικαιώματος που είχε τίτλο "Θέλει τέχνη η ξεκούραση" και αφορά τον ελεύθερο χρόνο, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και όλες τις σχετικές ασχολίες.  Εικόνες της καθημερινότητάς μας από το σήμερα αλλά και από το χτες που η πανδημία μας έχει στερήσει και μας έχει κάνει να πεθυμήσουμε έντονα. Σε αυτή την αποστολή 21 ομάδες πήραν ένα καθαρό 3άρι αστεριών! Μετά την 5η Αποστολή, 18 ομάδες έχουν ξεπεράσει τα 12 αστέρια.

 Mision5.Photos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεχίζοντας τις δημιουργικές δράσεις, στην 6η Αποστολή με τίτλο «Δεν σας περνάει απ' το μυαλό, αλλά έχω ιδιωτική ζωή κι εγώ!» ζητήσαμε από τις ομάδες να μας στείλουν τραγούδια και ποιήματα για το δικαίωμα των παιδιών στην ιδιωτική ζωή.

 

24/3/2021

Η 4η Αποστολή ήταν για μας μια ευχάριστη έκπληξη. Οι 34 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή ανέβασαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από τις συνεντεύξεις τους με διάφορα πρόσωπα σχετικά με το δικαίωμα σε ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής, που στις περισσότερες περιπτώσεις έγιναν από όλα τα παιδιά των ομάδων. Έτσι, καταλήξαμε, όταν ψηφίσαμε και δώσαμε σε 20 ομάδες από 3 καθαρά αστέρια!

Η 5η Αποστολή που ανακοινώθηκε αφορά το αγαπημένο δικαίωμα των παιδιών, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή. Ζητήσαμε από τις ομάδες να πάρουν 5 σχετικές φωτογραφίες και να βάλουν έναν τίτλο ή σχόλιο!

41 ομάδες είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι.

 

20/3/2021

Η 3η Αποστολή είχε πολύ όμορφα και συγκινητικά έργα που δημιούργησαν τα παιδιά και κείμενα που επισημαίνουν κρίσιμα πράγματα που λείπουν στα παιδιά στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου έχουν ζήσει κάποια από αυτά. 4 ομάδες (Οι κυνηγοί των δικαιωμάτων, τα Φου-ντούκια, τα Χαμένα Βότσαλα και οι Honeypastas) πήραν 3 αστέρια από όλα τα μέλη της ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ.12 που ψήφισαν.

6 skales

Η 4η Αποστολή που ανακοινώθηκε έχει τίτλο "Σπίτι μου - Σπιτάκι μου" και αφορά το δικαίωμα των παιδιών στα αναγκαία για την επιβίωσή τους αγαθά και ό,τι άλλο χρειάζονται για να έχουν ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής και καλή σωματική και ψυχική υγεία. Οι ομάδες καλούνται να πάρουν από 4 συνεντεύξεις σχετικά με μέτρα που πρέπει να πάρουν οι κυβερνήσεις για να υποστηρίξουν αυτό το δικαίωμα για όλα τα παιδιά και για αυτά που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

42 ομάδες συνεχίζουν το παιχνίδι.

 

17/3/2021

Η 2η Αποστολή είχε πλούσια συμμετοχή αλλά και δύσκολη κρίση. 41 ομάδες έστειλαν από 4 memes που σχετίζονταν με το δικαίωμα στην εκπαίδευση, σατυρίζοντας ιδίως το διαδικτυακό σχολείο. Τα μέλη της ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ.12 έδωσαν τα αστεράκια τους, ανάλογα με το πόσο τους άρεσαν τα memes των ομάδων και φάνηκαν να υπάρχουν αρκετές διαφορετικές προτιμήσεις μεταξύ τους. Στην αποστολή αυτή περισσότερα αστέρια μάζεψαν οι Goated 5, Τα Χαμένα Βότσαλα και η Ακαδημία Άνοιξης.  Ακολούθησε ψηφοφορία και ανάμεσα στα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι. Από αυτήν ξεχώρισαν τα memes των ομάδων: Οι κυνηγοί των δικαιωμάτων, Γαλλίδες απ' τις λίγες, We are not perfect, Goated 5, Χαμένα Βότσαλα και Οι τρεις δικαιωματοφύλακες.

Πιο κάτω βλέπετε μερικά από τα memes που ξεχώρισαν σε αστέρια και σε προτιμήσεις από τα ίδια τα παιδιά.

 Selected memes

 selected memes 2

Ανακοινώθηκε η 3η Αποστολή που αφορά το δικαίωμα στη φροντίδα και την ανατροφή από τους γονείς, με τίτλο "Να είσαι γονιός θέλει κόπο αλλά και τρόπο". Οι ομάδες θα ζωγραφίσουν τις δικές τους σκάλες με όσα χρειάζεται να δίνουν οι γονείς ή άλλα πρόσωπα φροντίδας στα παιδιά και θα γράψουν ένα μικρό κείμενο για όσα πιστεύουν ότι λείπουν στα παιδιά από τους γονείς τους στη χώρα μας.

 

13/3/2021

Ολοκληρώθηκε η 1η Αποστολή "Βρέστε και πέστε δύο αληθινές ιστορίες διάκρισης". 42 ομάδες ανέβασαν ιστορίες τους. Μέλη της συντονιστικής ομάδας κυνηγιού (ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ12) συνεδρίασαν, συζήτησαν και στη συνέχεια ψήφισαν μυστικά για τα αστεράκια που παίρνει η κάθε ομάδα. 4 ομάδες πήραν 3 αστέρια από όλα τα μέλη που ψήφισαν και έτσι προηγούνται μέχρι στιγμής (LOL, Χαμένα Βότσαλα, The honeypastas, Brothers' group).

Διαβάστε εδώ ορισμένες από τις αληθινές ιστορίες διάκρισης που πήραν τα περισσότερα αστέρια.

Ανακοινώθηκε η 2η Αποστολή για το δικαίωμα με τίτλο "Θέλω το σχολείο να με μαθαίνει να πετάω!". Οι ομάδες καλούνται να φτιάξουν τα δικά τους memes σχετικά με το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να τα ανεβάσουν στο φόρουμ μέχρι τις 9.00 μμ τη Δευτέρα 15/3/2021.

 

9/3/2021

Η 1η Αποστολή ανακοινώθηκε. Αφορά το δικαίωμα των παιδιών να προστατεύονται από κάθε μορφή διάκρισης. Προθεσμία υποβολής των πρώτων κειμένων των ομάδων είναι η Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 9.00 μμ.

 

4/3/2021

Ξεκίνησε να λειτουργεί το φόρουμ!!! Γράφτηκαν 46 ομάδες. Στο παιχνίδι συμμετέχουν συνολικά 178 παιδιά. Οι μηχανές ζεσταίνονται, οι γνωριμίες προχωρούν και οι ομάδες περιμένουν την ανακοίνωση της 1ης Αποστολής την Δευτέρα 8.3.2021 στις 9 μ.μ.

 

27/2/2021

Σήμερα στείλαμε οδηγίες σε όλες και όλους τους εκπροσώπους των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο παιχνίδι. Στο φόρουμ θα ανακοινώνονται οι αποστολές, οι ομάδες θα ανεβάζουν όσα ετοιμάζουν και θα μαθαίνουν τους πόντους και τα αστέρια που κερδίζουν.

Οι πρώτες δύο ομάδες που έστειλαν τα στοιχεία τους για να γραφτούν στο φόρουμ ήταν τα "Χαμένα Βότσαλα" από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης και οι "the honeypastas" από τον Αυλώνα Αττικής. Και οι ετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς...

 

25/2/2021

Σήμερα έληξε η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών στο παιχνίδι. Λάβαμε 51 φόρμες συμμετοχής από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Κοζάνη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Σάμο, την Κέρκυρα και τον Αυλώνα Αττικής. Δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν 203 παιδιά, γεννημένα από το 2004 ως το 2008, 132 κορίτσια και 71 αγόρια. 24 από τις ομάδες που δηλώθηκαν περιλαμβάνουν και αγόρια και κορίτσια.  

Απαντήσαμε σε όλα τα παιδιά που έστειλαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν και από ορισμένα ζητήσαμε κάποιες διευκρινίσεις. Επίσης επικοινωνήσαμε με τα ενήλικα πρόσωπα που έχουν δηλωθεί ως υπεύθυνα για κάθε ομάδα, για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν τις βεβαιώσεις συναίνεσης των γονέων / κηδεμόνων των μελών της.

Σύντομα θα σταλούν οδηγίες για το φόρουμ, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι και τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Κυνηγιού (ΣΟΚ-ΠΡΩΤΑ.12). Εκεί θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα οι αποστολές (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ) και οι πόντοι και τα αστέρια που συγκεντρώνουν οι ομάδες (κάθε Τετάρτη και Σάββατο).

Είμαστε όλες και όλοι πολύ χαρούμενοι/ες και περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι!!

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr