Στις 17.5 η διαδικτυακή συζήτηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

afisa.e learning 11.05.2
Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών γυμνασίων και λυκείων με θέμα "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Τι νομίζουμε και πώς νοιώθουμε για αυτήν;" διοργανώνει η ΠΡΩΤΑ.12, σε συνεργασια με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Κυριακή 17.5.2020 από τις 19.00 ως τις 21.00, μέσω της εφαρμογής zoom.

Οδηγό και έναυσμα για τη συζήτηση θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 Απριλίου και 10 Μαίου.

Στη συζήτηση μπορούν να συμμετέχουν, αφού στείλουν τη σχετική αίτηση μέσω φόρμας google,
- μαθητές / μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων, που χρειάζεται να αποστείλουν και φωτογραφία χειρόγραφης δήλωσης της σύμφωνης γνώμης των γονέων / κηδεμόνων τους (όπως αναφέρεται στη φόρμα της αίτησης)
- εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα στείλουν τη σχετική αίτηση
- μέλη της ΠΡΩΤΑ.12 και των Ομάδων Φρεσκάδας της στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Η αναλογία ανηλίκων / ενηλίκων θα επιδιωχθεί να είναι 2/1 (δηλαδή τα παιδιά να είναι διπλάσια από τους/τις εκπαιδευτικούς).

Η συζήτηση προγραμματίζεται να γίνει ως εξής: 
Αρχικά συζήτηση 40' σε μικρό πάνελ μαθητών και εκπαιδευτικών, όπου θα υπάρξει σχολιασμός των αποτελεσμάτων της έρευνας και ανταλλαγή απόψεων. Στη συνέχεια θα γίνει χωρισμός σε ομάδες των 8, στις οποίες θα γίνει συζήτηση 15-20'. Στην επόμενη ώρα θα υπάρξει επικοινωνία σε ολομέλεια και δυνατότητα τοποθετήσεων εκπροσώπων των ομάδων αλλά και όποιου/ας άλλου/άλλης ζητήσει τον λόγο.

Επειδή θέλουμε τα παιδιά να νιώθουν άνετα και να εκφράσουν την άποψή τους ελέυθερα, χωρίς την απειλή της δημόσιας έκθεσης, η συζήτηση δεν θα αναμεταδοθεί ζωντανά ούτε θα δημοσιοποιηθεί εκ των υστέρων. Τα βασικά σημεία και τα συμπεράσματά της θα καταγραφούν σε ένα κείμενο που θα αναρτηθεί στον ιστοχώρο της ΠΡΩΤΑ.12 .

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme Υλοποίηση-Διαχείριση: Μάνος Τσιόπτσιας - emmanuil_tsioptsias@yahoo.gr